logotype-vit

FacebookInstagram

Transfertryck

 

Transfertryck

Transfer innebär i stort att man trycker motivet/loggan på en bärare för att sedan under tryck värma på den på plagget. Denna metod använder man sig av när det är små fina detaljer i trycket eller materialet i plaggen är svåra att trycka direkt, t.ex. fleece. Det finns olika sätt att tillverka en transfer på. Vår vanligaste är en vanlig screentryck transfer. Då gör man likadant som när man screentrycker ett plagg, men i stället trycker man spegelvänt på ett transferark, och tillsätter lim. För att sedan värma på loggan på plagget. När man trycker på arket som är ett plant pappersark, är det mycket lättare att få fram små fina detaljer än om man trycker direkt på t.ex. en piké. Där ytan är stickad och är ojämn.


Digitaltansfer printar man på en speciell vinyl, skär ut och värmer på. Här jobbar man i CMYK och betalar bara en startkostnad och inte schablon per färg.


Det kanske vanligaste att använda transfer till är när man trycker namn, initialer och siffror på idrottskläder. Det man gör då är att man med en så kallad plottermaskin skär ut namnen/siffrorna i transfervinyl som man sedan under tryck värmer på plagget.